Foto-apparatuur: van amateur tot .....
Al twee keer eerder waren we in zuidelijk Afrika geweest. Twee keer een maand en per keer hebben we zo'n 1000 (!) foto's gemaakt. Reken dat eens om naar twaalf maanden en je schrikt van wat dat kan gaan kosten. Daarom besloten we om digitaal te gaan. En zoals dat vaker bij ons gebeurt: dan gelijk maar goed. Je zou toch niet willen dat je achteraf geen goede foto's hebt ter herinnering? We hebben gekozen voor een digitale spiegelreflex-camera van Canon. Dan konden we tenminste onze lenzen blijven gebruiken..... Na een half jaar proefdraaien besloten we al onze lenzen in te ruilen voor veel betere, lichtsterke, gestabiliseerde objectieven. Een hele investering, maar dat betaalt zich (hopelijk) terug.


Video-camera
Eigenlijk zijn we helemaal geen video-mensen. Je ziet vaak dat mensen de hele dag met zo'n camera voor hun gezicht lopen. En dat zien we dus echt niet zitten, om heel Afrika door een zoeker te gaan bekijken. Maar als we bij Kees en Sandra de beelden zien van de pistes die ze gereden hadden, waren we al snel omgeturnd. Die moet er dus ook komen. Na wat vergelijkend warenonderzoek is de keuze gevallen op een digitale camcorder van JVC. Een camera met DV in en out, waardoor de beelden heel gemakkelijk met de computer kunnen worden bewerkt en bewaard. Voor ons vertrek hebben we er nog maar weinig mee gedaan, dus ik ben benieuwd wat het onderweg gaat worden.

Om ook wat bewegende beelden op de website te kunnen zetten, nemen we een webcam mee. Een draadloze, zodat ie op het dak kan worden gemonteerd en dan in de auto alles opnemen op de laptop!